Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

U povodu Dana Općine Kalesija upriličen prijem za „Zlatne ljiljane“ i dobitnike „Zlatne policijske značke“

Datum: 21.05.2021. 16:44

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović u ime općinskog načelnika Seada Džafića danas je upriličio prijem za dobitnike i porodice umrlih i poginulih „Zlatnih ljiljana“ te „Zlatne policijske značke“ sa područja Kalesije.

Prijem je upriličen u povodu obilježavanja 23.maja Dana Općine Kalesija.

Ovi ljudi su najhrabriji bili kada je bilo najteže, svoje ordenje su zaradili na prvim ratnim linijama braneći našu domovinu BiH. Ovo je tradicija koja traje godinama i siguran sam da će trajati još dugo, kazao je sekretar Mujo Tosunbegović.

On je u svom obraćanju kazao da Općina Kalesija cijeni njihov doprinos u odbrani domovine te da će imati podršku za sve projekte koji se tiču pomoći porodicama poginulih „Zlatnih ljiljana“ i „Zlatne policijske značke“.

U nedjelju 23.maja obilježava se Dan Općine Kalesija, a zbog epidemioloških mjera predviđeno je u 09:45 polaganje cvijeća, a u 10:00 sati Svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će biti pročitan i prigodni referat o bitnosti ovog datuma, kada je Kalesija postala prvi oslobođeni grad u BiH.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map