Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Upozorenje o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara

Datum: 26.02.2020. 14:47

Procjenjujući da postoji povećana opsanost od izbijanja požara koje mogu izazavati ljudi nepažnjom i neodgovornim ponašanjem (naročito prilikom čišćenja okućnica i poljoprivrednih posjeda, izleta, boravaka u prirodi) Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu ( Odsjek civilne zaštite) općine Kalesija izdaje.-

Upozorenje o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara.-

Upozoravaju se stanovnici općine Kalesija da se ne služe vatrom prilikom čišćenja okućnica i obradivih površina od korova, otpada, nepokošene trave i slično.

S ciljem blagovremenog preduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara, Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu upozorava na :

  1. Zabranu loženja i upotrebu otvorene vatre i drugih vrsta sredstava koja mogu izazvati požar na otvorenom prostoru u blizini šuma, pored stambenih i privrednih objekata, skladišta i drugih objekata sa povećanom opasnosti za nastanak požara.
  2. Zabranu loženja vatre pored magistralnog puta:Tuzla – Zvornik, Regionalnog puta Živinice – Međaš, kao i željezničke pruge Tuzla – Zvornik, kao i ostalih regionalnih i magistralnih cesta na prostoru općine Kalesija.
  3. Zabranjuje se zatvaranje i zarušavanje protiv požarnih, šumskih puteva na području općine Kalesija.
  4. Pozivaju se građani općine Kalesija da sve pojave vatre mogu prijaviti na brojeve telefona:
    – Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija 24 h 123, 035-367-748. – Operativni centar civilne zaštite Kalesija 7h -16h 121, 035-367-749. – ŠG Sprečko Živinice za požare na državnim šumama 035-627-558. – Policijska Uprava Kalesija , 122, 035-631-290.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map