Upriličen bajramski prijem za predstavnike boračkih organizacija i udruženja

Općinski načelnik Sead Džafić nastavio je tradicionalni bajramski prijem i kada su u pitanju predstavnici boračkih udruženja i organizacija koje djeluju na području naše općine.

Na prijemu je bilo riječi o radu boračkih udruženja i organizacija, ali i o radu načelnika u prvih šest mjeseci ove godine.

Vi ste ti koji predstavljate demobilisane borce, ratne vojne invalide, oboljele od ptsp-a, civilne žrtve rata i porodice poginulih boraca i šehida, antifašiste, svi mi zajedno trebamo da kreiramo bolji ambijent za život svih nas. Od vas tražim da se uključite i da svojim prijedlozima pomognete da dođemo do cilja, a to je bolji život naših sugrađana kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Sejfo Softić, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Kalesija zahvalio se načelniku Džafiću na bajramskom projemu istakavši da je on prvi koji je pružio podršku i nije zaboravio antifašiste Kalesije. Tom prilikom je općinskom načelniku uručio i priznanje za neizmjeran doprinos i uspješnu saradnju na polju borbee protiv fašizma.