Upriličen prijem za Husu Turića

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, danas su u kabinetu u Općini Kalesija njegov savjetnik Fikret Suljkanović i šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović upriličili prijem za Husu Turića reprezentativca BiH u kick-boxingu koji je na Svjetskom prvenstvu u Italiji osvojio bronzanu medalju, kao i za članove njegove porodice, predstavnike Vijeća MZ Prnjavor te trenera Senada Osmanovića.

Huso je ponos naše Kalesije. Općinski načelnik je pomogao njegov odlazak na ovako veliko takmičenje. Tu ćemo biti i dalje da podržavamo mladost i one koji nas predstavljaju na raznim sportskim takmičenjima. Huso je sigurno jedan od najboljih u Kalesiji i mi ćemo u narednoj godini sigurno u Budžetu planirati sredstva za uspješne sportiste, rekao je savjetnik Fikret Suljkanović.

Čestitke Husi i njegovom treneru, te porodici uputila je i šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović koja je istakla da će Općina sigurno stati iza njega i njegovih rezultata te se nada da će i narednih godina biti ovakvih ili sličnih rezultata.

Senad Osmanović trener Huse Turića zahvalio se na prijemu kao i na pomoći koju je općinski načelnik Sead Džafić dao kako bi mogli otići na Svjetsko prvenstvo.

Načelnik nas je do sada uvijek podržavao i hvala mu na tome, zaista smo uvijek imali njegovu podršku i mislim da će naša saradnja biti i u narednom periodu na ovakvom nivou, rekao je Osmanović.