Upriličen prijem za mlade osobe sa područja općine Kalesija

U povodu Međunarodnog dana mladih osoba koji se obilježava 12.avgusta, danas je šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović zajedno sa savjetnikom općinskog načelnika Fikretom Suljkanovićem upriličila prijem na kojem su prisustvovali mladi iz Udruženja „Trik“ Kalesija, Crvenog križa Kalesija, Omladinske banke kao i predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice.

Na prijemu je bilo riječi o statusu mladih u društvu, ali i pomoći koju dobijaju od strane Općine Kalesija.

Mi svake godine u budžetu predvidimo sredstva za nevladine organizacije gdje i mladi sa svojim udruženjima mogu konkurisati i na osnovu projekata povući određena novčana sredstva. Također, u više navrata općinski načelnik je podržavao okupljanja mladih kao i njihove aktivnosti svih ovih godina, kazala je Hata Mujčinović šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti u čijem resoru je i rad sa mladim osobama.

Mladi iz Kalesije su predstavnike Općine Kalesija upoznali sa aktivnostima koje provode ali i sa projektima koji čekaju realizaciju, tražeći da im se u narednom periodu obezbjedi i adekvatna prostorija za rad gdje će svoje ideje moći provoditi u djela.

Muamer Đedović predstavnik mladih Crvenog križa Kalesija pohvalio je dosadašnju saradnju sa Općinom Kalesija rekavši da se mladima daje prilika da rade i da pokažu ono što znaju.

On je istakao da je prije nekoliko dana u Kalesiji održan i kamp za malde osobe a čiju organizaciju je podržala upravo Općina Kalesija te je danas uručena i zahvalnica za tu pomoć.

Miralem Bulić isred Fondacije tuzlanske zajednice također je pohvalio odnos Općine Kalesija prema mladim ljudima rekavši da su i oni kroz svoje projekte koje su realizirali u našoj općini imali podršku načelnika i općinskih službi.

Na prijemu je obećano da će u narednom periodu mladima biti obezbjeđena i prostorija za rad te da će načelnik Sead Džafić uvijek biti tu da mlade podrži i bude „vjetar u leđa“ kako bi ostali u domovini i borili se za bolje svih nas.