Upriličen prijem za predstavnike ŽOK Bosna povodom održavanja Federalnog turnira u Kalesiji

Sekretar u Organu uprave Mujo Tosunbegović i savjetnik Rusmir Hasanović u ime općinskog načelnika upriličili su prijem za predstavnike ŽOK-a „Bosna“ Kalesija, Fahrudina Halilčevića i Damira Alića.

Prijem je upriličen jer je Federalni odbojkaški savez ove godine, domaćinstvo za organizaciju završnice Federalnog turnira za djevojčice dodijelio upravo Kalesiji, odnosno ŽOK-u „Bosna“.

Zaista nam je drago jer je Federalni savez dodijelio domaćinstvo Kalesiji, jer smo mi „grad odbojke“. Oni su prepoznali sve ono što je načelnik uradio za promociju sporta i odlučili su da pet najboljih ekipa iz Federacije BiH završnicu igra u Kalesiji, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Fahrudin Halilčević je rekao da će na završnom turniru učestvovati pored djevojčica iz ŽOK Bosna“, još i ŽOK „Kula“ Gradačac, OK „Maglaj“ iz Maglaja, OK „Centar-Ort“ iz Sarajeva i OK „Breza 1934“ iz Breze, te da će dvije najbolje ekipe učestvovati na Državnom prvenstvu gdje će se sastati sa klubovima iz manjeg entiteta.

Ovo je prilika gdje ćemo predstaviti našu općinu, ali i da pokažemo kakva se odbojka igra u našem gradu, istakao je Halilčević.

Iz Općine Kalesija našim odbojkašicama su poželjeli sreću uz poruku da igraju za sebe, svoj klub i svoju Kalesiju.

Na prijemu je dogovoreno da Općina Kalesija izdvoji 2.000 KM na ime organizacije pomenutog turnira, te plaćanja službenih osoba i obezbjeđivanja hrane za učesnike navedenog takmičenja.