Upriličen prijem za učesnike „13.smotre folklora“ u Kalesiji

U ime općinskog načelnika Seada Džafića, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović upriličio je prijem za predstavnike kulturno umjetničkih društava iz BiH koji su uzeli učešće na 13.smotri folklora koja je održana u subotu u Kalesiji u okviru manifestacije „Kalesijsko ljeto“.

Ponosan sam što naša općina može da se pohvali da ima veliki broj društava koja njeguju i čuvaju našu staru tradiciju i raduje me što vidim sve više mladih osoba u narodnim nošnjama, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović prilikom prijema.

On je kazao da Općina Kalesija i načelnik daju veliku podršku kada je u pitanju kulturni život u gradu te je pohvalio rad direktora BKC-a „Alija Izetbegović“ koji je manifestaciju „Kalesijsko ljeto“ podigao na jedan veći nivo u odnosu na prethodne godine.

Nosilac aktivnosti ovogodišnje smotre bilo je Gradsko kulturno-umjetničko društvo „Halislije“, a  predsjednik Omer Muminović zahvalio se Općini za podršku koju ovo društvo ima, obećavši da će podmalak i dalje njegovati tradiciju igara i pjesme sa ovih prostora.

Pored domaćina KUD „Halisije“ učešće su uzeli i KUD Bijelo Polje Mostar,KUD Kolo Dubravsko Čapljina, KUD Mula Alija Sadiković Janja, KUD Litva Banovići i KUD Biser Tojšići.