Upriličen prijem za „Zlatne ljiljane“ i dobitnike „Zlatne policijske značke“

U povodu Dana općine Kalesija, načelnik Sead Džafić danas je upriličio prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” i “Zlatna policijska značka” sa područja naše općine.

On je sa dobitnicima ovih priznanja i sa članovima porodica razgovarao o napretku Kalesije, ali i o dešavanjima koja su iza nas, kada su najhrabriji sinovi BiH uzeli pušku u ruke i branili je od agresora.

Načelnik Sead Džafić je dobitnike ovih priznanja, ali i članove njihovih porodica upoznao sa svim onim što je započeo i uradio u proteklih godinu dana reavši da će nastaviti da radi za dobrobit naše općine.

Želja mi je da zajedno sa vama uredimo sva spomen obilježja na području Kalesije, da se sastajemo jednom mjesečno i razgovaramo o više tema i da pomognemo našoj djeci da ostaju ovdje i da zasnivaju porodice, a ne da idu preko granice, rekao je načelnik Sead Džafić.

Predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan” Enver Kurtić zahvalio se načelniku na prijemu te je rekao da ovo udruženje ne predstavlja nijednu politiku te da se stavlja na raspolaganje načelniku na svim poljima koja će donijeti bolje Kalesiji i njenim građanima.

Na kraju prijema općinski načelik je prisutne nagradio i poklonima, rekavši da su oni zaslužni što je Kalesija postala prvi oslobođeni grad u ratu.