Upriličeni bajramski prijemi u Općini Kalesija

Predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija dr. Enes Idrizović i u ime općinskog načelnika savjetnik Fikret Suljkanović i šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti  Hata Mujčinović danas su upriličili bajramski prijem za predstavnike šehidskih porodica, boračkih udruženja i organizacija, predstavnike MIZ-a Kalesija i direktore javnih ustanova i preduzeća, predsjednike političkih partija i predsjednike klubova u Općinskom vijeću, te načelnika PU Kalesija, komandira i predsjednicu Općinskog suda Kalesija.

Ovo je tradicija koju nastavljamo kada su u pitanju bajrami. Jedina novina u odnosu na prethodne godine je ta što je općinski načelnik Sead Džafić uveo i prijeme za porodice poginulih boraca i šehida jer su oni najzaslužniji što imamo bajramske prijeme odnosno domovinu BiH zajedno sa borcima Armije RBiH, kazao je savjetnik Fikret  Suljkanović.

I predsjedavajući Općinskog vijeća Enes Idrizović kazao je da je zadovoljan ovogodišnjim prijemima sa kojih je poslata jasna poruka da je potrebno više zajedništva u Kalesiji kako bi se ova lokalna zajednica izgrađivala i kako bi se mladima omogućilo da ostanu u BiH a ne da idu u zemlje EU.