Uspostavlja se saradnja između Agencija za razvoj Kalesije i Tešnja

Direktor Agencije za razvoj općine Kalesija Edin Glogić posjetio je jučer Agenciju za razvoj općine Tešanj gdje se sastao sa direktorom Ismarom Alagićem sa kojim je razgovarao o međusobnoj saradnji i projekima.

Prof.dr. Ismar Alagić, Glogića je upoznao sa radom Agencije u Tešnju istakavši da je ista osnovana 2009.godine i da trenutno upošljava četiri osobe.

On je kazao da Agencija za razvoj općine Tešanj (TRA) ima dobru saradnju sa Udruženjem privrednika te da svoj rad usmjerava u onom pravcu koji pomaže privrednike i olakšava im određene procedure pri dobijanju dokumentacije za rad i slično.

Posao Agencije u Tešnju je i kreiranje dobrog poslovnog okruženja, podrška razvoju poslovnih zona, edukacija, ruralni razvoj kao i saradnja sa svim nivoima vlasti unutar BiH.

Mr sci Edin Glogić, direktor Agencije za razvoj općine Kalesija zahvalio se Alagiću na prijemu, ali i obećanoj pomoći kako bi se uspostavila saradnja između Tešnja i Kalesije.

Na sastanku je dogovorena i saradnja po pitanju zajedničkih projekata posebno u oblasti poljoprvrede.

Mislim da se od Tešnja ima šta naučiti posebno kada je riječ o poslovnim zonama koje su oni više nego dobro uredili, ali isto tako i saradnja između Agencijecije i privrednika je odlična jer svi zajedno rade na jačanju lokalne zajednice bez obzira na politiku, kazao je Edin Glogić.