Za ambulantu u Vukovijama Donjim 215.659 KM

Općinski načelnik Sead Džafić jučer je sa federalnim ministrom za raseljene osobe i izbjeglice Edinom Ramićem te sa predstavnicima firmi koje će izvoditi radove na izgradnji ambulante u Vukovijama Donjim potpisao ugovor vrijedan 215.659 KM.

Mi smo u 2018. godini položili kamen temeljac za izgradnju ambulante u Vukovijama Donjim i tada smo uložili oko 60.000 KM. Ta sredstva nisu bila dovoljna da u potpunosti završimo objekat pa sam tada prisutnima obećao da ćemo nastaviti sa radovima u ovoj godini i evo obećanje ispunjavam. Hvala i našem ministru koji se uključio i koji je izdvojio sredstva koja će pomoći da završimo ovaj objekat i da ga pustimo u upotrebu, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić prilikom potpisivanja ugovora je kazao da ovo nije prvi put da on kao ministar pomaže Vukovije Donje i da je to činio u par navrata kada je u pitanju i mjesni klub tako da je u ovu MZ uloženo oko 150.000 KM.

On je kazao da do sada ima dobru saradnju sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem te da zajedno mnogo rade kako bi pomogli svim mjesnim zajednicama u Kalesiji.

Na sastanku u Kalesiji bilo je riječi i o izgradnji ambulante u Tojšićima za koju je urađena sva potrebna dokumentacija i osigurana su i određena novčana sredstva kako bi se započelo sa radovima u narednim sedmicama.