Za uspješnu realizaciju mnogih aktivnosti, Općina Kalesija nagrađena opremom u iznosu od 26.625 KM

U okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG) koji financira Vlada Švicarske, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), općini Kalesija je odobrena donacija informatičke i druge tehničke opreme koja dolazi kao značajna podrška unapređenju tehničkih kapaciteta organa uprave.

Donacija je odobrena nakon uspješne realizacije brojnih edukacija i drugih aktivnosti u okviru MEG projekta, a primarno je namijenjena službama zaduženim za poslove prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Ukupna vrijednost donacije za općinu Kalesija iznosi  26.625 KM, što uključuje: 5 desktop računara, 3 laptopa, 1 multi-funkcionalni mrežni printer, laserski daljinomjer, ručni GPS, i dron letjelicu opremljenu za standardno i termo-vizijsko snimanje terena i objekata.

Meni je drago da smo mi kao lokalna zajednica ispunili očekivanja MEG- projekta odnosno da smo dobili ovu vrijednu donaciju kao nagradu za uspješan rad. I dalje ćemo nastaviti da radimo i da provodimo one aktivnosti koje donose dobro našoj Kalesiji, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

On je istakao da će i u naredne četiri godine općina Kalesija pratiti smjernice koje su propisane Projektom općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja.