Zahvaljujući sredstvima Općine i donatora, 160 domaćinstava u Hrasnu ima vodu

Općinski načelnik Sead Džafić zajedno sa donatorima Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana John Cooperom i sestrom Keren Cooper danas je u Hrasnu Donjem u upotrebu pustio bazen za vodu koji će snabdijevati oko 160 domaćinstava.

Hvala našim donatorima koji su odlučili da doniraju  sredstva i pomognu mještane. Općina Kalesija je sufinansirala izgradnju bazena za vodu u iznosu od 51.000 KM, dok je pomenuta organizacija učestvovala sa 40.000 KM, rekao je općinski  načelnik prilikom puštanja u upotrebu bazena.

Donatori su zadovoljni urađenim poslom, istakavši da su do sada pomagali Kalesiju, a to će i ubudućnosti da nastave kako bi vidjeli osmijeh na licu onih kojima njihova donacija pomogne.

Zahvalnost za realiziran projekat iskazao je i član Odbora za izgradnju vodovoda Šemsudin Ćatić koji se zahvalio načelniku, ali i donatorima za sve što su uradili da ovo naselje dobije vodu.

Načelnik Sead Džafić je kazao da su predstavnici Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana prije nekoliko godina uložili novac u izgradnju ovog vodovoda, ali su čelni ljudi Općine Kalesija i pojedini privatnici uzeli novac, a materijal nikada nisu isporučili niti su započeli sa radovima.

Samo zahvaljujući sadašnjem rukovodstvu Općine Kalesija mi smo uspjeli da sa njima opet uspostavimo kontakt i da im se izvinemo za ono što su neki prije nas uradili. Mi ćemo nastaviti da sarađujemo sa njima i nadam se da ćemo zajedno realizirati još mnoge projekte u našoj Kalesiji, istakao je načelnik Sead Džafić.

Općinski načelnik je iskazao zahvalnost i Crvenom križu Federacije BiH koji je na preporuku Crvenog križa Kalesija spojio donatore sa Općinom Kalesija.

Na kraju općinski načelnik i član Odbora za izgradnju vodovoda u Hrasnu Donjem Šemsudin Ćatić donatorima su uručili poklone i zahvalnice za sve ono što su uradili za Kalesiju i njene građane.