Zbog smrti počasnog građanina Kalesije prof.dr. Ekrema Dizdarevića sutra Dan žalosti

Općinski načelnik Sead Džafić po Zaključku Općinskog vijeća Kalesija, subotu 20.mart 2021.godine proglasio je Danom žalosti na području cijele općine zbog smrti počasnog građanina Kalesije i osnivača ratne bolnice prof.dr. Ekrema Dizdarevića.

Prof.dr. Ekrem Dizdarević je preminuo jučer u 90.godini života, a dženaza namaz bit će klanjana sutra na Gradskom groblju Trnovac u Tuzli.

Zbog zasluga u osnivanju ratne bolnice u Kalesiji gdje kao ljekar spasio na hiljade života pripadnicima Armije RBiH kao i civilima koji su ranjeni u toku agresije na našu domovinu, proglašen je počasnim građanimom općine Kalesija.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općine Kalesija, javnim preduzećima i ustanovama kojim je osnivač Općina.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će elektronski mediji sa područja Općine Kalesija svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti.