Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Općinski načelnik Sead Džafić finansijski podržao odlazak Huse Turića na Svjetsko prvenstvo

Datum: 13.09.2018. 14:44

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u kick-boxingu i član Kluba borilačkih sportova “Golden Team” iz Kalesije Huso Turić zajedno sa trenerom Senadom Osmanovićem boravio je danas u kabinetu općinskog načelnika Seada Džafića gdje mu je uručena finansijska pomoć za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Italiju. 

Pored pomoći iz budžeta, načelnik Sead Džafić je i ličnom donacijom pomogao ovog uspješnog sportistu koji našu općinu predstavlja u najboljem svjetlu na takmičenjima kako u BiH tako i van granica. 

On je Husi Turiću i njegovom treneru poželio mnogo sportske sreće i da se u našu Kalesiju vrate sa medaljama.

Naš reprezentativac se zahvalio načelniku Seadu Džafiću koji je do sada podržao svaki njegov odlazak na neko od prvenstava ili takmičenja i koji je nebrojeno puta pokazao da sportisti koji postižu rezultate na njega mogu računati. 

Zahvalnost načelniku iskazao je i trener Senad Osmanović koji je načelnika i savjetnika Fikreta Suljkanovića upoznao i sa aktivnostima koje su urađene prije odlaska na samo prvenstvo. 

 

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map