Akademijom i izložbom slika započelo obilježavanje 1.marta Dana nezavisnosti BiH u Kalesiji

Svečanom akademijom učenika osnovnih škola sa područja naše općine, te izložbom slika pod nazivom “Radost praznika”, autorice Nermine Baraković danas je u Kalesiji započelo obilježavanje 1.marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se prigodnim referatom o domovini, njenom putu ka nezavisnosti obratio magistar histrorije Ismar Hukić koji je istakao da posebno mlađe generacije trebaju da njeguju i pričaju o prazniku koji je donio nezavisnost našoj državi, ali da se prisjete i onih koji životima platiše slobodu koju danas uživamo u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

U ime općinskog načelnika Svečanoj akademiji i izložbi slika prisustvovala je šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović koja je ujedno i otvorila izložbu slika, koja će biti postavljena u BKC-u “Alija Izetbegović” u narednih deset dana.

Obilježavanje ovog bitnog datuma za Bosnu i Hercegovinu bit će nastavljeno i sutra u 10:30 u kalesijskom naselju Jajići gdje će biti podignuta najveća državna zastava, a u 12:30 predviđeno je polaganje cvijeća na Centralno spomen obilježje u centru Kalesije poginulim borcima i šehidima Armije RBiH.

U 13:00 sati u sali Općinskog vijeća bit će održana i Svečana sjednica u povodu 1.marta Dana nezavisnosti BiH.