Josip Pejaković u BKC-u “Alija Izetbegović” Kalesija izvodi monodramu “Bh. stend-drp tragedy”

Monodrama “Bh. stend-drp tragedy” novi je komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od najvećih glumaca Josipa Pejakovića, koja će svoju promociju imati 8. jula u galeriji BKC-a u Sarajevu, u sklopu Baščaršijskih noći.

Ova monodrama će samo nekoliko dana kasnije, tačnije 19.jula u 20:00 sati biti izvedena i u BKC-u “Alija Izetbegović” u Kalesiji u sklopu manifestacije “Kalesijsko ljeto”.

To su na danas održanom sastanku dogovorili glumac Josip Pejaković te vršilac dužnosti direktora BKC-a “Alija Izetbegović” Fahrudin Sinanović.

“Veliko je zadovoljstvo ugostiti ovakvog čovjeka i prije svega da se zahvalim načelniku koji je zajedno sa općinom i pokrovitelj manifestacije “Kalesijsko ljeto”, koja će ove godine ponuditi za svakoga po nešto”, istakao je vd direktora BKC-a Fahrudin Sinanović.

Pejaković se sastao i sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem i njegovim savjetnikom Fikretom Suljkanovićem kojima je uručio pozivnice za monodramu istakavši da je lijepo doći u općinu o kojoj se u posljednje vrijeme govori samo dobro.

Po riječima Pejakovića monodrama “Bh. stend-drp tragedy” govori o našoj svakodnevnici i ubjeđen je da će Kalesijci uživati u izvedbi iste. Također je kazao da očekuje da će BKC “Alija Izetbegović” Kalesija biti popunjen do posljednjeg mjesta.