Mještani Kovačevića od jučer imaju vodu

Općinski načelnik Sead Džafić sa saradnicima jučer je boravio u Gornjim Tojšićima, tačnije zaseoku Kovačevići gdje je upriličena svečanost u povodu puštanja vode u ovom naselju.

Obećanje po dolasku na funkciju načelnika koje je dao Sead Džafić da će Kovačevići u 2017.godini dobiti vodu u svojim domovima jučer je i ispunjeno. Kao znak zahvalnosti mještani su načelniku pripremili i poklon na koje je ispisano “Obećano-Ostvareno” zahvalni za izgradnju vodovoda.

U svom obraćanju načelnik je kazao da će sva mjesta na području Kalesije biti podjednako zastupljena kada su u pitanju projekti, a obećao je da će se obezbjediti i određena novčana sredstva kako bi djeca u Kovačevićima dobila i sportsko igralište.

Sedamdesettrogodišnji Safet Kuralić kaže da je ovo prvi put da ima vodu u svojoj kući, a sve zahvaljujući načelniku Seadu Džafiću.

Ovo je nama život, vodu su nam svi obećavali, a jedini koji je to ispunio je načelnik, rekao je Kuralić.

U ime Vijeća MZ načelniku se zahvalio i predsjednik Mujo Kadić istakavši da su Tojšići od prethodnih vlasti bili kažnjavani i da je konačno došao čovjek koji pomaže ovo naselje.

On je najavio da će u 2018.godini biti još izgradnje vodovoda, puteva, rasvjete, a kao najbitniji projekat istakao je početak izgradnje ambulante u ovom naselju.

Prema riječima direktora JP “Vodovod i kanalizacija” Senaida Sinanovića po prvi put su ugrađeni vodomjeri sa radiskim očitanjem, tako da će se u svakom trenutku znati potrošnja vode, ali i gubitci ukoliko do njih dođe.