Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik Kalesije podržao projekat „Otvorena zabavna škola fudbala“

Datum: 24.08.2017. 15:21

Nakon dvije godine pauze, Otvorena zabavna škola fudbala opet je u Kalesiji. Okupilo se danas 170 dječaka i djevojčica koji su učili prve nogometne korake, ali se i dobro zabavili.

U cjelokupnom projektu „Otvorene zabavne škole fudbala“ učestvuje 12 trenera, a glavni instruktor je dugogodišnji trener Sulejman Suljo Sinanović koji se zahvalio roditeljima, dječacima i djevojčicama koji su danas na Gradskom stadionu uživali u fudbalu te zabavnim igrama koje su za njih pripremljene, a posebno načelniku Kalesije Seadu Džafiću koji je pomogao da se ovaj projekat opet održava u našoj općini.

On je istakao bitnost ovakvih druženja za mališane jer na ovaj način stiču određena znanja i vještine, ali i se i upoznaju i sklapaju prijateljstva.

Mališanima i mališankama se obratio i općinski načelnik Sead Džafić koji im je poželio mnogo sreće i uspjeha u životu.

Učite i ispred sebe postavite cilj i idite do njega. Moju podršku ćete uvijek imati i ovakva okupljanja će biti svake naredne godine, nadam se u mnogo većem broju, rekao je načelnik Džafić.

Otvorena zabavna škola fudbala ” je projekat koji je organizovan od strane danske nevladine organizacije CCPA (Cross Cultures Project Association). Pokrenuta je 1998 godine.

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map