Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik Kalesije primio Petera Cbrockhausa sa kojim je razgovarao o izgradnji kanalizacione mreže

Datum: 19.07.2017. 16:47

Kalesijac Edin Džafić vlasnik građevinske kompanije u Njemačkoj te Peter Cbrockhaus koji je ispred banke u Njemačkoj zadužen za fondove EU danas su boravili u našoj općini gdje su se sastali sa načelnikom Seadom Džafićem, a tema sastanka je bila izgradnja kanalizacione mreže. 

Načalenik je Cbrockhausu uručio i Projektni plan izgradnje kanalizacione mreže na području cijele općine, istakavši da se nada da u Fondovima EU ima novca za ovakve projekte, jer Budžet naše općine nije u mogućnosti da to isfinansira.

Cbrockhaus je od načelnika i nadležnih službi zatražio i informaciju o broju domaćinstava u Kalesiji, ali i okvirne podatke o novcu, odnosno ulaganju u kanalizacionu mrežu od strane općine.

Edin Džafić Kalesijac koji ima svoju građevisnku kompaniju i radi širom Njemačke ističe da je ovo prijateljska posjeta, te da će on sve učiniti kako bi investitori u državi u kojoj živii radi čuli za Kalesiji i kako bi došli i uložili svoj novac u određene projekte. 

Nakon razgovora u kancelariji, načelnik Kalesije Sead Džafić sa gostima iz Njemačke boravio je na Visu odakle se vidi teritorij naše općine, kojim su ostali fascinirani.

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map