Načelnik Sead Džafić održao sastanak sa predstavnicima MZ Miljanovci

Voda u zaseoku Gaj, uređenje igrališta u zaseoku Dolina, izgradnja Doma kulture i spomen obilježja poginulim i ubijenim Miljanovčanima, bila je tema današnjeg sastanka predstavnika ove MZ sa načelnikom Kalesije Seadom Džafićem.

Miljanovčani na čelu sa predsjednikom Ekremom Hasanovićem načelnika su upoznali sa projektima koje su planirali realizirati u ovoj godini, ali su također iskazali zahvalnost zbog urgencija koje je načelnik upućivao kako bi mještani Gaja što prije dobili vodu.

“Mi znamo da su zahvaljujući načelniku određeni problemi rješeni i da je završeno vodosnabdijevanje u zaseoku Gaj. Mi imamo idejni projekat izgradnje spomen obilježja našim komšijama koji su ubijeni i koji su stradali u ratu, načelnik nam je kazao da podnesemo zahtjev i da ćemo imati njegovu podršku. Također je rekao da će ukoliko budžetska sredstva dozvole pomoći i izgradnju i uređenje Doma kulture”, kazao je Ekrem Hasanović.

Načelnik je odmah na sastanku Mjesnoj zajednici odobrio novčana sredstva za uređenje igrališta u zaseoku Dolina te je obećao da će uvijek biti načelnik svih građana i da su predstavnici svih MZ uvijek dobro došli u njegov kabinet kako bi se razgovorom došlo do određenih rješenja.