Načelnik Sead Džafić posjetio Fabriku namještaja „Izazov“ –

Fabrika namještaja „Izazov“ Kalesija renomirana je firma u oblasti proizvodnje i prodaje namještaja, koja trenutno upošljava oko 100 radnika. Veoma kvalitetni proizvodi ovog preduzeća, pored Bosne i Hercegovine, mogu se naći i u salonima širom Evrope.

S ciljem obezbjeđenja uslova za bolje poslovanje i proširenje proizvodnih kapaciteta, danas su ovu Fabriku posjetili općinski načelnik Sead Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća Kalesija Fadil Alić i savjetnik načelnika Fikret Suljkanović.

Esad Jakubović, vlasnik Fabrike namješaja „Izazov“ Kalesija izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost na posjeti općinskom načelniku i njegovim saradnicima i upoznao ih poslovnim ambijentom i problemima u radu, posebno u pogledu čestih inspekcijski nadzora.

„Samo od Nove godine do danas smo imali 17 posjeta raznih inspekcijskih kontrola od kantonalnog do državnog nivoa. Mislim da je to puno. Upoznao sam načelnika sa tim problemom i smatram da bi trebalo poduzeti neke korake da se pritisci take vrste smanje na privredne subjekte. Također, razgovorali smo o proširenju proizvodnje u mojoj firimi i proširenju industrijske zone na ovoj lokaciji. Bilo je govora i o napajanju električnom energijom. Uglavnom, ovo je jako bitna i korisna posjeta koja može doprinijeti poboljšanju poslovne klime u Kalesiji“, kazao je Jakubović.

Po rječima načelnika Džafića posjeta Fabrici namještaja „Izazov“ je najava budućih susreta općinskih vlasti sa privrednicima, kako bi se sagledali realni problemi privrednika i obezbijedili bolji uslovi za poslovanje na području općine Kalesija.

„Fabrika namještaja „Izazov“ je jako uspješna. Proizvodni pogni su zaista impresivni i mogu u svakom segmentu parirati evorpskim firmama u ovoj oblasti. Esadu Jakuboviću, ali i ostalim privrednicima, stojim na raspolaganju u svakom trenutku. Mi ćemo sa svoje strane, što je u nadležnosti Općine, učiniti sve kako bi se unaprijedilo poslovanje ovakvih privrednih subjekata. U narednom periodu posjetit ću sve privredne subjekte u Kalesiji, bez obzira o kome se radilo, nije bitno da li je to Izazov, ZUX, Lafat ili neka druga firma. Na poziciju načelnika došao sam iz privrede i želim da pomognem ljudima koji privređuju kako bi lakše prevazišli probleme u kojima se nalaze“, naglasio je Džafić.

Dodao je da će nakon obilska privrednih subjekata u Kalesiji obaviti razgovore sa predstavnicima vlasti na višim nivoima, kako bi se umanjili problemi u poslovanju i obezbijedili uslovi za otvaranje novih radnih mjesta.