Nepoznate osobe zapalile vodovodne cijevi u Kovačevićima

Za sada nepoznate osobe u noći sa nedjelje na ponedjeljak u kalesijskom naselju Kovačevići MZ Tojšići izvršile su paljenje vodovodnih cijevi čime su pričinile veću materijalnu štetu.

Naime, zahvaljujući načelniku Kalesije Seadu Džafiću mještani ovog naselja nakon 25 godina čekanja, dobit će u svojim domaćinstvima vodu, ali po svemu sudeći to nekima smeta, pa na ovaj način pokušavaju da opstruiraju i zaustave projekat izgradnje vodovodne mreže.

Općinski načelnik Sead Džafić poziva sve one koji na bilo koji način mogu pomoći da se počinioci ovoga krivičnog djela pronađu da se jave na besplatan broj telefona PS Kalesija 122.

Podsjećanja radi prije sedam dana nepoznati počinioci su pokušali da začepe odvode kod nadvožnjaka u blizini Gradske dvorane čime bi došlo do izlijevanja vode i prekida putne komunikacije prema Zelini, Jelovom Brdu i Gojčinu, a u dane vikenda također nepoznati počinioci su pokušali devastirati dječiji park pored rijeke Spreče, što je jasan pokazatelj da je riječ o rušenju i uništavanju onoga što općinski načelnik radi kako bi svim građanima bilo bolje.

Najoštrije osuđujemo vandalizam i tražimo da se krivci za ova krivična djela što prije pronađu i da odgovaraju i kažu ko su nalogodavci za izvršenje ovih djela.