Općina Kalesija predstavljena u “Super vodiču” Tuzlanskog kantona

Nakon izuzetno uspješne prošlogodišnje Turističke mape, Agencija Colosseum i Radio Kameleon, donose prvi najmjerodavniji i najbolji turistički “Super vodič” za Tuzlanski kanton.

Radi se o najkompletnijem vodiču za cjelokupan turizam, uključujući znamenitosti, zanimljivosti, različite profile ličnosti i veoma atraktivne lokacije.

Ova publikacija na 64 strane u punom kvalitetu boja, papira i informacija donosi potpuni uvid o tome kako na dovitljiv način provesti zimu i proljeće na Tuzlanskom kantonu.

S obzirom da je u pomenutom vodiču predstavljena i općina Kalesija, predstavnici Agencije Colosseum i Kameleona posjetili su općinskog načelnika Seada Džafića kojem je tom prilikom uručeno nekoliko promjeraka “Super vodiča”.

Ovaj vodič se dijeli besplatno na aerodromu i graničnim prelazima, tako da će se čuti i vidjeti šta to ima Kalesija da ponudi. Imamo najstariji vjerski objekat to je Atik džamija, imamo veliki broj stećaka i oni koji posjete našu općinu sigurno će pronaći mjesto za odmor, rekao je načelnik Kalesije Sead Džafić.

Super vodič svojim sadržajem upućuje na najrazličitije i najzanimljivije lokacije koje se tiču noćnog života, kulture, ljepote i zdravlja, odijevanja i kupovine, načina prevoza i najukusnije hrane sa direktnim kontaktima i adresama.