Općinski načelnik posjetio Udruženje “Nijemi krik”

Općinski načelnik Sead Džafić sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem posjetio je danas Udruženje koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik” u Kalesiji.

Razlog posjete je dolazak članica Udruženja “Žena 99” iz Švedske te posjeta Ursule Peer iz Švicarske koja je borac za žene oboljele od karcinoma u svojoj državi.

Ja ću uvijek biti na raspolaganju ovakvim udruženjima i pomoću kao čovjek i kao načelnik. Hvala ženama iz Švedske koje su došle i posjetile Kalesiju, ali hvala i Ursuli Peer iz Švicarske koja je došla i pokazala našim majkama, sestrama kako da naprave proteze koje će im koristiti, kako da naprave periku i slično, to je zaista veliki potez, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Posjetu članica Udruženja žena iz Švedske inicirala je Nermina Šahinpašić- Sijerčić koja se zahvalila načelniku za sve što čini i pomaže ovim ženama, ali također i ženama iz “Nijemog krika” koje su se pokazale kao pravi domaćini.

Ona je predsjednici Udruženja Hajri Jahić-Bajrić uručila i novčanu pomoć koju su prikupile žene u Šveedskoj, obećavši da će posjeta još biti, ali i druženja sa ženama iz Kalesije, ali i iz Bosne i Hercegovine.

U ime domaćina, gostima se zahvalila Hajra Jahić-Bajrić koja je istakla da je općinski načelnik još jednom pokazao da je uz žene oboljele od karcinoma i da je on taj koji je pomagao ovo udruženje i prije nego je postao načelnik Kalesije.

Riječi zahvalnosti za sve iskazala je i Ursula Peer iz Švicarske rekavši da će opet doći u Kalesiju, ali ovaj put sa prijateljima i organizacijama koje pomažu žene oboljele od karcinoma kako bi im pomogla i kako bi one naučile da od svoga rada mogu pomoći i drugima.