Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Općinski načelnik posjetio Udruženje “Nijemi krik”

Općinski načelnik Sead Džafić sa savjetnikom Fikretom Suljkanovićem posjetio je danas Udruženje koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik” u Kalesiji.

Razlog posjete je dolazak članica Udruženja “Žena 99” iz Švedske te posjeta Ursule Peer iz Švicarske koja je borac za žene oboljele od karcinoma u svojoj državi.

Ja ću uvijek biti na raspolaganju ovakvim udruženjima i pomoću kao čovjek i kao načelnik. Hvala ženama iz Švedske koje su došle i posjetile Kalesiju, ali hvala i Ursuli Peer iz Švicarske koja je došla i pokazala našim majkama, sestrama kako da naprave proteze koje će im koristiti, kako da naprave periku i slično, to je zaista veliki potez, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

Posjetu članica Udruženja žena iz Švedske inicirala je Nermina Šahinpašić- Sijerčić koja se zahvalila načelniku za sve što čini i pomaže ovim ženama, ali također i ženama iz “Nijemog krika” koje su se pokazale kao pravi domaćini.

Ona je predsjednici Udruženja Hajri Jahić-Bajrić uručila i novčanu pomoć koju su prikupile žene u Šveedskoj, obećavši da će posjeta još biti, ali i druženja sa ženama iz Kalesije, ali i iz Bosne i Hercegovine.

U ime domaćina, gostima se zahvalila Hajra Jahić-Bajrić koja je istakla da je općinski načelnik još jednom pokazao da je uz žene oboljele od karcinoma i da je on taj koji je pomagao ovo udruženje i prije nego je postao načelnik Kalesije.

Riječi zahvalnosti za sve iskazala je i Ursula Peer iz Švicarske rekavši da će opet doći u Kalesiju, ali ovaj put sa prijateljima i organizacijama koje pomažu žene oboljele od karcinoma kako bi im pomogla i kako bi one naučile da od svoga rada mogu pomoći i drugima.