Potpisani ugovori o stipendiranju studenata sa područja Kalesije

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je danas ugovore sa studentima koji su ostvarili pravo na stipendiju u školskoj 2017/2018.godine, a za koje sredstva se izdavajaju iz Budžeta Općine Kalesija.

Općina Kalesija ove godine dodijeljuje stipendije za 66 osoba, a tu je i 59 studenata iz prethodnih godina koji su ispunili uslove te nastavili primanje stipendije.

Dakle, ukupan broj studenata koji dobijaju stipendije sa Budžeta naše općine je 125. Za ove namjene izdvaja se 130.000 KM, od čega 4.000 KM ide za stipendiranje učenika generacije.

Načelnik Sead Džafić kazao je da je ove godine došlo do izmjene Pravilnika za dodjelu stipendija tako da su sredstva dobili i studenti koji imaju nešto slabiji prosijek ocijena, ali su lošijeg imovinskog stanja.

Također, on je pozvao studente da ostanu u BiH i da se bore kako bi ona bila bolja za život svih nas.

Nakon potpisivanja ugovora, općinski načelnik je razgovarao sa studentima u kabinetu o studiranju, razvoju Kalesije,ali i o povećanju stipendija u narednim godinama.

Među današnjim potpisnicima ugovora o stipendiranju najviše je studenata Medicinskog, zatim Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta.