Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Semir Mujkanović najbolji nogometaš na području Kalesije

Datum: 4.12.2017. 09:28

U organizaciji Nogometnog saveza Općine Kalesija u subotu je održana jedanesta po redu manifestacija izbora najboljeg nogometaša i nogometnih ekipa na području naše općine. 

Općinski načelnik Sead Džafić u uvodnom obraćanju kazao je da će u narednoj godini sasvim sigurno biti više sredstava za sport, ali i za nadarene sportiste kako bi postizali još bolje rezultate. 

Za najboljeg nogometaša za područje općine Kalesija izabran je Semir Mujkanović kapiten FK Mladost iz Kikača, a za najbolju nogometnu momčad izabran je njegov klub koji je ove godine osvojio naslove pobjednika KUP-a i KUP-a šehida općine Kalesija za ovu sezonu. Semir Mujkanović je u Kup takmičenjima postigao devet golova, a za ekipu Mladosti koja se takmiči u Prvoj ligi TK u jesenjem dijelu postigao je 27 golova. 

Priznanje Mujkanoviću kao najboljem nogometašu uručio je općinski načelnik Sead Džafić kao i treneru Mladosti Muradifu Smajiću. 

Najbolji sportski radnik je Zuhdija Karić-Zux koji je trenutno predsjednik FK Bosna Kalesija, a finansijski je pomogao i rad ostalih sportskih kolektiva na području naše općine. 

Za najboljeg trenera izabran je Nijaz Karić trener FK “Rainci” iz Rainaca Gornjih, a za najboljeg trenera u mlađim kategorijama izabran je Suad Tabalović. 

U predpionirskoj kategoriji najbolji je Bakir Alnaji i FK Sloga iz Tojšića, najbolji pionir je Mirsad Musić i ekipa  FK “Rainci” iz Rainaca Gornjih. 

Najbolja kadetska selekcija je FK Sloga iz Tojšića , ekipno i Emrah Hodžić, kapiten kadetskog tima Sloge, a najbolji junior je Meho Hamzić koji nastupa i za seniorski tim Bosne. Za najbolju ekipu u ovoj kategoriji stručni žiri izabrao je FK Bosna.

Specijalno priznanje za dugogodišnji rad u nogometu kroz FK Bijeljevac Miljanovci, žiri je odlučio da dodijeli Sabahudinu Peziću iz Miljanovaca.

Pezić je dugo prisutan u pomaganju i održavanju mjesnog nogometnog kluba Bijeljevac iz Miljanovaca kojeg pomaže u finansijskom i tehničko-organizacionom smislu.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map