Semir Mujkanović najbolji nogometaš na području Kalesije

U organizaciji Nogometnog saveza Općine Kalesija u subotu je održana jedanesta po redu manifestacija izbora najboljeg nogometaša i nogometnih ekipa na području naše općine.

Općinski načelnik Sead Džafić u uvodnom obraćanju kazao je da će u narednoj godini sasvim sigurno biti više sredstava za sport, ali i za nadarene sportiste kako bi postizali još bolje rezultate.

Za najboljeg nogometaša za područje općine Kalesija izabran je Semir Mujkanović kapiten FK Mladost iz Kikača, a za najbolju nogometnu momčad izabran je njegov klub koji je ove godine osvojio naslove pobjednika KUP-a i KUP-a šehida općine Kalesija za ovu sezonu. Semir Mujkanović je u Kup takmičenjima postigao devet golova, a za ekipu Mladosti koja se takmiči u Prvoj ligi TK u jesenjem dijelu postigao je 27 golova.

Priznanje Mujkanoviću kao najboljem nogometašu uručio je općinski načelnik Sead Džafić kao i treneru Mladosti Muradifu Smajiću.

Najbolji sportski radnik je Zuhdija Karić-Zux koji je trenutno predsjednik FK Bosna Kalesija, a finansijski je pomogao i rad ostalih sportskih kolektiva na području naše općine.

Za najboljeg trenera izabran je Nijaz Karić trener FK “Rainci” iz Rainaca Gornjih, a za najboljeg trenera u mlađim kategorijama izabran je Suad Tabalović.

U predpionirskoj kategoriji najbolji je Bakir Alnaji i FK Sloga iz Tojšića, najbolji pionir je Mirsad Musić i ekipa FK “Rainci” iz Rainaca Gornjih.

Najbolja kadetska selekcija je FK Sloga iz Tojšića , ekipno i Emrah Hodžić, kapiten kadetskog tima Sloge, a najbolji junior je Meho Hamzić koji nastupa i za seniorski tim Bosne. Za najbolju ekipu u ovoj kategoriji stručni žiri izabrao je FK Bosna.

Specijalno priznanje za dugogodišnji rad u nogometu kroz FK Bijeljevac Miljanovci, žiri je odlučio da dodijeli Sabahudinu Peziću iz Miljanovaca.

Pezić je dugo prisutan u pomaganju i održavanju mjesnog nogometnog kluba Bijeljevac iz Miljanovaca kojeg pomaže u finansijskom i tehničko-organizacionom smislu.