Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Sinoć počeo XI Memorijalni odbojkaški turnir “Salih Zulić”

Datum: 29.07.2017. 10:22

Nakon tri godine pauze, zahvaljujući sredstvima Općine Kalesija, odnosno načelnika odbojkaški Memorijalni turnir poginulih boraca i šehida “Salih Zulić” ponovno  se igra u Gutićima (Gornje Petrovice). 

Sinoć je u ovom kalesijskom zaseoku otvoren XI po redu Memorijalni turnir na kojem je učešće uzelo osam ekipa iz Kalesije, Tuzle, Sapne i Banovića. 

Turnir je u ime načelnika Seada Džafića proglasio otvorenim njegov savjetnik Fikret Suljkanović koji je kazao da Općina Kalesija pomaže ovakve turnire i da će to i nastaviti u budućnosti. 

“Mi ovakvim turnirima treba da se sjetimo onih koji živote dadoše za Bosnu i Hercegovinu za našu sobodu. Drago mi je da smo zajedničkim snagama mi iz Općine i organizatori momci iz OK Bosna Kalesija uspjeli da vratimo odbojku u Gutiće”, rekao je Suljkanović.

Prije same ceremonije otvaranja turnira delegacija je posjetila i porodicu Saliha Zulića, a zatim je kapiten ekipe “Salih Zulić” položio cvijeće na spomen obilježje ovog “Zlatnog ljiljana” te je proučena i fatiha. 

O bitnosti očuvanja ovakvih turnira i druženja govorio je i mjesni imam hafiz Husejin efendija Smajić koji je istakao da je bitno da mladi preuzmu inicijativu i da ovaj turnir nastavi opet da živi jer je jedan od rijetkih turnira u odbojci. 

On je pozvao i mještane da se više aktiviraju i da pomognu onima oji su nosioci aktivnosti da odbojka živi u Gutićima, a time i sjećanje na šehide i poginule borce, te hrabrog Saliha Zulića. 

Ilahiju za sve šehide i poginule borce proučila je Azra Gutić. 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map