U džematu Hrasno Donje otvorena novosagrađena džamija

U džematu Hrasno Donje jučer je svečano otvorena novosagrađena džamija. Svečanosti je prisustvovao veliki broj vjernika kako Kalesije tako i iz drugih općina i gradova u BiH.

U ime općinskog načelnika na vjerskoj svečanosti obratio se zamjenik predsjedavajućeg OV Kalesija dr.Jasmin Osmančević koji se zahvalio vakifima i džematlijama koji su za nešto manje od dvije godine uspjeli da izgrade ovakvu džamiju te da je ona kuća svih džematlija Hrasna Donjeg i da je kao takvu svi trebaju čuvati.

Svečanosti su prisutsvovali i izaslanik reisu-l-uleme u BiH Remzija ef. Pitić, izaslanik muftije tuzlanskog dr. Šefko ef. Sulejmanović, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH dr. Edin Ramić, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić kao i mnogi imami MIZ-a Kalesija.

Prisutnima su se obratili i Muamer ef. Bukvarević, kao i dugogodošnji imam ovog džemata, koji je cijeli svoj radni vijek proveo u džematu Hrasno Donje, Ibrahim ef. Gutić koji je sa dosta emocija govorio o svom nekadašnjem džematu.

Također govorili su i predsjednik Džematskog odbora Ibrahim Bukvarević , predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju džamije, Haso Ćatić, federalni ministra za izbjegle i raseljene osobe dr.Edin Ramić koji je i vakif džamije u džematu Hrasno Donje, Enver ef. Alić glavni imam MIZ-a Kalesija.

Prije čina otvorenja džamije vjernicima su se obratili i izaslanik muftije tuzlanskog dr.Šefko ef. Sulejmanović kao i izaslanik reisu-l-uleme u BiH, Remzija ef. Pitić.