Udruženje “Kalesijska policija 1991-1995” dodijelilo zahvalnice najzaslužnijima (FOTO)

Udruženje „Kalesijska policija 1991-1995“, koje okuplja pripadnike policije koji su branili Bosnu i Hercegovinu, održalo je 4.redovnu Skupštinu udruženja, koja je bila izvještajnog karaktera. Na Skupštini su uručene zahvalnice zaslužnim institucijama i pravnim licima koji su u proteklom periodu podržavali rad Udruženja.

Zahvalnice su, između ostalih, dobili: općina Kalesija, Fikret Suljkanović, savjetnik načelnika, Dom zdravlja Kalesija, MZ Kalesija Centar, Anel Hadžić i Rusmir Bajrić iz Tojšića, koji rade u Švicarskoj, Mujo Majdančić iz Vukovija, preduzeća: braća Pezić, Kalsed, restoran Zates, Begova pekara, Neon solucije i Zux 4. Zahvalnice su dobili i najstariji članovi Skupštine: Ismet Kulić iz Tojšića, Ćamil Brđanović iz Vukovija i Enver Jukanović iz Vukovija.

[photo_gallery_wp id=”3″]

U ime nagrađenih, članovima Udruženja obratio se općinski načelnik Sead Džafić, koji se nekadašnjim policajcima zahvalio na doprinosu u odbrani BiH. Naglasio je da su ovakva Udruženja jako značajna za općinu Kalesija i da će kao općinski načelnik podržati rad Udruženja „Kalesijska policija 1991 – 1995“.

Sjedincu je vodio Zijad Karić, predsjednik Skupštine, dok je zahvalnice najzaslužnijim pojedincima, institucijama i preduzećima uručio Suad Bukvar, predsjednik Udruženja „Kalesijska policija 1991 – 1995“.

[photo_gallery_wp id=”5″]

Press općine Kalesija