Upriličen Bajramski prijem za predstavnike boračkih udruženja i organizacija

Predstavnici boračkih udruženja i organizacija proisteklih iz rata danas su bili na Bajramskom prijemu koji je upriličio općinski načelnik Sead Džafić.

Na prijemu je bilo riječi o radu ovih organizacija, ali i pomoći koju pruža Općina Kalesija. Također sa prijema je poslata jasna poruka da se Kalesijci trebaju ujediniti bez obzira na političku i drugu pripadnost kako bi se ovdje otvarale nove fabrike, pravila nova radna mjesta i jednostavno pravio bolji ambijent za sve.

Predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Sejfo Softić načelniku je uručio i poklon, istakavši da dok god radi pošteno kao do sada imat će podršku svih građana naše općine.

Također Softić je iskazao nezadovoljstvo bojkotom Islamske zajednice načelnika i Bajramskog prijema istakavši da imama u Čaršijskoj džamiji plaćaju džematlije, a ne neko drugi te da je dužan zbog građana da se odazove prijemu institucije, odnosno Općine Kalesija.

Svi predstavnici boračkih organizacija i udruženja načelniku su zaželjeli mnogo zdravlja i sreće te da uspije u projektima koje je pred sebe postavio.