Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Upriličen prijem za Aziza Tafru autora knjige “Herojska Žepa”

Datum: 30.08.2017. 12:59

U povodu obilježavanja “Dana Povelje” jučer je u BKC-u “Alija Izetbegović” održana promocija knjige i dokumentarnog filma “Herojska Žepa” čiji je autor Aziz Tafro. 

Prije promocije knjige, u kabinetu općinskog načelnika upriličen je prijem za autora knjige,  za Hifziju Čavčića autora dokumentarnog filma te za vršioca dužnosti direktora BKC-a “Alija Izetbegović” Fahrudina Sinanovića. Prijemu je u ime organizatora prisustvovao i Ahmet Fazlić.

U ime općinskog načelnika gostima se obratio njegov savjetnik Fikret Suljkanović koji se zahvalio autoru što pisanim tragom čuva sjećanje na rat iza nas, istakavši da samo na taj način mlađe generacije mogu saznati šta se dešavalo na ovim prostorima u periodu od 1992.-1995.godine. 

Na prijemu je bilo riječi o knjizi “Herojska Žepa”, ali i o knjizi “Ruski i Grčki plaćenici u ratu u Bosni i Hercegovini”,čiji je autor Tafro. 

On se predstavnicima Općine Kalesija zahvalio na prijemu istakavši da je Kalesija zaslužila promociju ove knjige jer je prvi oslobođeni grad u Bosni i Hercegovini, ali i prvi grad u BiH iz kojeg je krenuo povratak na prijeratna ognjišta. 

 

 

 

 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map