Završen Memorijalni nogometni turnir u Vukovijama Donjim, najbolja ekipa ZUX-4

Danas je na stadionu FK Mladost 78 u Donjim Vukovijama odigran drugi po redu Memorijalni nogometni turnir “Sjećanje na poginule borce i sportske radnike Vukovija Donjih”. Turnir se igrao pod pokroviteljstvom Općine Kalesija i načelnika Seada Džafića koji je turnir i otvorio.

Ovo je ujedno i datum formiranja elitne jedinice Crni Vukovi, o kojoj je prvi govorio jedan od njenih osnivača Izet Hadžić nekadašnji guverner Tuzlansko-podrinjskog kantona.

“Drago mi je da se ponovo vraćamo prisjećanju na jedinice i borce koji su dali svoj doprinos da danas uživamo u slobodi. Nadam se da nijedne više godine nećemo ih zaboravljati i da ćemo se sjećati svih hrabrih sinova naše domovine”, rekao je Hadžić.

Refik Brđanović – Fiko komandant pomenute jedinice kazao je da će sve učiniti da svake naredne godine se ovaj datum obilježava kako sportskim aktivnostima, tako i drugim događajima kako bi mladi znali ko su bili borci ove jedinice. Također, Brđanović je rekao da su Vukovije dale mnoge sinove za slobodu i uvijek se o njima treba pričati i treba ih se sjećati.

U ime domaćina sportistima se obratio i predsjednik FK Mladost 78 iz Donjih Vukovija Nedžad Imamović koji se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se odigra turnir, te je pozvao sve građane Kalesije da dođu i sutra (nedjelja 13.august) i Vukovije gdje će biti odigran i turnir u odbojci na pijesku.

Načelnik Sead Džafić u svom obraćanju je istakao da će kao načelnik sve učiniti da se datumi formiranja jedinica koje su branile Kalesiju i BiH uvrste u program obilježavanja bitnih datuma za općinu kako bi mlađi naraštaji znali šta se dešavalo u periodu od 1992-1995.godine.

Također sportistima koji su učesnici turnira zaželio je mnogo sreće i da se ponašaju u skladu sa nazivom istog, odnosno fer play.

Na memorijalnom turniru, najviše su pokazali nogometaši ekipe Zux -4 Kalesija koji su zauzeli prvo mjesto, drugi su bili veterani FK Bosna, treća ekipa Crni Vukovi Vukovije, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi Tom Cat iz Tuzle.

Najbolji igrač turnira je Nedžad Musić, a najbolji golman Sabahudin Pezić.