20 godina od izgradnje Lovačkog doma u Kalesiji

Na poziv predsjednika LD “Spreča” Kalesija Envera Kurtića, općinski načelnik Sead Džafić prisustvovao je svečanom sastanku obilježavanja 20 godina od izgradnje Lovačkog doma u centru Kalesije.

Kurtić je na samom početku prisutne upoznao sa gradnjom ovog doma, ali i o finansijskoj koristi koju trenutno donosi zahvaljujući zakupima. Takođr je istakao da su lovci LD “Spreča” jedni od najorganizovanijih kada je u pitanju lov te da do sada nisu zabilježene povrede, samoranjavanja ili ubistva kao što je slučaj u drugim sredinama.

Također predsjednik Kurtić je kazao da su napravljeni i pomaci kada je u pitanju suzbijanje krivolova, ali i pomaci u obogaćivanju lovišta puštanjem divljači u prirodu.

Načelnik Sead Džafić koji je ujedno i član LD Spreča Kalesija, lovcima je poželio još mnogo uspjeha kada je u pitanju rad, jer u dosadašnjem radu su djelovali kao kolektiv što im je poželio i da ostanu u budućnosti.

Također je istakao da će općinski načelnik uvijek stojati na raspolaganju svim udruženjima za pomoć u radu, ali i u svim drugim segmentima gdje pomoć potrebna.

Seid Čorbić predsjednik Savjeta za lovstvo u Savezu lovačkih društava TK, pohvalio je rad LD “Spreča” rekavši da su možda i najbolje organizirani kada je u pitanju TK.

Čorbić nije štedio riječihvale ni kada je u pitanju Lovački dom, ali i sama organizacija LD “Spreča” koje ima prostorije za rad kakve nema nijedno društvo u našem kantonu.

Na svečanom sastanku bilo je riječi i o projektima koje će LD “Spreča” raditi u narednom periodu, a na kraju je upriličeno i druženje lovaca.