Na dovištu Orlić-Pašin put iznad Hajvaza proučena dova i obavljen podne namaz

U okviru manifestacije “Dani povratka 2017” čiju organizaciju potpisuju Medžlis Islamske zajednice Kalesija i BZK “Preporod” Osmaci, danas je na brdu iznad Hajvaza proučena dova i klanjan podne namaz na dovištu Orlić-Pašin put.

Ovoj kulturno-vjerskoj manifestaciju prisustvovao je veliki broj vjernika iz Hajvaza, Capardi, Mahale, Šehera, Osmaka, ali i onih sa područja zvorničkog medžlisa Potočani, Križevići, Motovo, Seferovići i druga povratnička mjesta u Podrinju.

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice u Kalesiji Enver efendija Alić koji je kazao da starim i mladim generacijama Bošnjaka treba pričati da njeguju našu tradiciju i da dovama pomoć tražimo. To je suština dovišta Orlić istakao je Alić.

“Ovdje smo da malo i veliko, staro i mlado “namamimo” u čisto islamsko vjerovanje i da potaknemo sami sebe na nove uspjehe kako bi nam budućnost bila bolja i svjetlija”, istakao je glavni imam.

Vjernicima se obratio i izaslanik muftije tuzlanskog prof. dr. Idriz efendija Memić koji je pohvalio Medžlis IZ Kalesija na organizaciji ove manifestacije istakavši da je lijepo vidjeti veliki broj vjernika koji su tu sa iskrenim nijetom da dovom se mole Allahu dž.š.

U ime Općine Kalesija ovoj kulturno-vjerskoj manifestaciji prisustvovao je hadžija Fadil Hamzić.