Ambasador Kraljevine Švedske boravio u posjeti Kalesiji

Načelnik Kalesije Sead Džafić susreo se danas u kabinetu sa Ambasadorom Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersom Hagelbergom, sa kojim je razgovarao o infrasrukturnim projektima za našu općinu.

„Ja sam se prije svega zahvalio Ambasadoru što su danas tu, ali također i za sve što čine za građane Bosne i Hercegovine i Kalesije. Moji saradnici su me upoznali sa tim da je Švedska i ranije realizirala neke od projekata u našoj općini, a mi smo danas predstavili projekte izgradnje kanalizacione mreže, gradske toplane ali i projekat regulacije korita rijeke Spreče“, kazao je načelnik Sead Džafić.

Ambasador Švedske u BiH čestitao je načelniku Kalesije na pobjedi na izborima kao nezavisni načelnik, te je istakao da mu je čast što je tu.

„Imali smo konstruktivan razgovor i prepoznao sam odlučnost vašeg načelnika da radi za bolju budućnost. Švedska je prisutna u BiH kako bi podržala državu, ali i građane. U velikoj mjeri mi smo danas razgovarali o podršci koju mi možemo pružiti u određenim projektima u Kalesiji, a to su projekti koje je predstavio načelnik“, kazao je Hagelberg.

Anders Hagelberg je za kraj kazao da se on vraća u Sarajevo te da će sve informacije prenijeti donatorima iz Švedske i da će se iznaći određena sredstva za pomoć Kalesiji.

Na kraju radnog sastanka načelnik Sead Džafić je Ambasadoru poklonio i knjigu o Kalesiji kako bi se oni upoznali sa svim potencijalima naše općine.

Podsjećanja radi krajem aprila našu općinu je posjetila i visoka delegacija EU u BiH na čelu sa Khaldoun Sinno, zamjenikom šefa Delegacije EU.