Farma Spreča i Terakop učestvuju u izgradnji puta Vukovije-Krivača

Ivica Jožef ispred kompanije Farma “Spreča” i Moamer Softić direktor Terakop firme boravili su u kabinetu načelnika Kalesije Seada Džafića sa kojim su razgovarali o izgradnji puta od Donjih Vukovija prema Krivači.

Projekat izgradnje puta finansira se posredstvom IFAD projekta i Općine Kalesija, a svoje učešće u iznosu od 100.000 KM obećala je Direkcija regionalnih cesta TK, odnosno Vlada Tuzlanskog kantona.

I predstavnici dvije pomenute firme koje koriste ovu dionicu puta obećale su pomoći izgradnu puta u iznosu od 100.000 KM, te se nadaju da će to sve biti završeno u što kraćem roku.

Riječ je o izgradnji puta u dužini od 1.550 metara čija će ukupna širina asfaltne površine biti 6 metara, te po 1 metar uređene bankine.

Nama je drago što je konačno neko došao i uradio nešto konkretno za ovu dionicu, jer do sada su to bila samo obećanja bez realizacije. Vidimo da je ovo ozbiljna priča i mi ćemo to podržati jer će uređenjem ove dionice puta znatno se popraviti komunikacija između dvije općine, kazali su sudionici sastanka načelniku Kalesije Seadu Džafiću.