Predstavnik IFAD projekta boravio u Kalesiji, načelnik Sead Džafić predao projektnu dokumentaciju za put Omega-Drvenice

Općina Kalesija užurbano radi kako bi se što prije počelo sa izgradnjom asfaltnog puta od Donjih Vukovija do Krivače u dužini od 1.550 metara za čiju izgradnju je novac obezbjedio IFAD projekat, Općina Kalesija, te Vlada TK odnosno Direkcija regionalnih cesta koji su obećali 100.000 KM koliko će izdvojiti i privredna društva Farma “Spreča” i Terakop.

Jučer je tim povodom u Kalesiji boravio i glavni inžinjer u okviru IFAD projekta Rifet Džambegović koji je razgovarao sa načelnikom naše općine Seadom Džafićem, predstavnicima firmi Farma Spreča i Terakop Ivicom Jožefom te sa Zekerijahom Brkovićem.

On je pohvalio dosadašnji rad nečelnika te je istakao da je zadovoljan urađenim poslom. Džambegović je mišljenja da bi projekat u narednim sedmicama mogao i započeti na pomenutoj dionici, što će donijeti radost kako privrednim društvima koja se tu nalaze, tako i poljoprivrednicima koji imaju svoje parcele.

Nakon razgovora oko projekta Donje Vukovije-Krivača, načelnik naše općine Sead Džafić je Rifetu Džambegoviću uručio i kompletnu projektnu dokumentaciju za put Gornja Kalesija (Omega) – Drvenice. Za ovaj projekat IFAD će dodijeliti 250.000 KM.

Džambegović je istakao da je Kalesija na pravom putu, te da će i ovaj projekat čim prije ugledati svjetlo dana kako bi ovaj put što prije bio u funkciji.

Izradom ovoga puta spojile bi se dvije entitetske općine Kalesija i Osmaci, a najveću korist vidjeli bi povratnici u Osmake koji bi brže i jednostavnije dolazili do administrativnog centra u Kalesiji, kao i poljoprivrednici koji imaju svoje posjede na ovoj dionici puta.