Fondacija Hastor dodijelila 44 stipendije za učenike i studente iz Kalesije

Fondacija Hastor je dobrotvorna, neprofitna oganizacija koja od 2006. godine svojim radom podržava i osnažuje djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama.

Tako su predstavnici ove Fondacije jučer u sali Općinskog vijeća Kalesija potpisali 44 ugovora o stipendiranju učenika ali i studenata sa područja općine Kalesija.

Fondacija Hastor nije isključivo namijenjena talentovanoj djeci/omladini već prvenstveno pruža izazov djeci koja su marginalizovana usljed teškog socio ekonomskog statusa i sredine u kojoj žive. Od osnivanja Fondacija ohrabruje i podržava osnovce, srednjoškolce i studente iz cijele Bosne i Hercegovine koji naporno rade, pokazuju snažnu volju za uspjehom, imaju potrebu za finansijskom podrškom, te su spremni kroz obrazovanje unaprijediti svoj život i živote drugih.

Potpisivanju ugovora pored predstavnika Fondacije Hastor i direktora osnovnih škola sa područja Kalesije prisustvovala je i šefica u Službi za društvene djelatnosti Općine Hata Mujčinović.