Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Fudbaleri Bosne iz Kalesije najbolji na Respect kupu

Datum: 10.06.2017. 21:24

Fudbaleri kalesijske Bosne osvojili su prvo mjesto na Respect kupu kojio je održan danas na Gradskom stadionu pod pokroviteljstvom Općine Kalesija, odnosno načelnika Seada Džafića.

Drugo mjesto osvojila je ekipa Mladost iz Tinje, treće Drina iz Zvornika i četvrto mjesto Sloga iz Simin Hana. Riječ je o kategoriji U-12, a za najboljeg nogometaša izabran je fudbaler Bosne Adnan Mehanović, a za najboljeg golmana Ajdin Hodžić.

Nagrade najboljima dodijelio je savjetnik načelnika Kalesije, Fikret Suljkanović, koji je pobjednicima čestitao na fer i korektnoj igri, a također se zahvalio i navijačima koji su tokom cijelog dana bodrili svoje ekipe. 

U kategoriji U-10 prvo mjesto zauzela je ekipa Napredak iz Zavidovića, drugo mjesto Budućnost iz Banovića, treće mjesto ekipa ŠF Calibri 2, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi Calibri 1.

Najbolji fudbaler u-10 je Vedad Abidović, a najbolji golman je Kemal Begić. Nagrade u ovoj kategoriji podijelio je Suad Tabalović ispred ŠF Respect Kalesija.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map