Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Savjetnik načelnika podijelio nagrade najboljima na Respect kupu

Datum: 11.06.2017. 17:04

Savjetnik načelnika Kalesije Fikret Suljkanović danas je na Gradskom stadionu podijelio medalje i pehare najboljima na “Respect cupu” u kategoriji U-11, dok je nagrade za najbolje u kategoriji U-9 dodijelio predsjednik ŠF “Respect” Kalesija Šefik Imamović.

U kategoriji U-11 najbolja je bila ekipa AC Atletic iz Orašja, drugo mjesto Sloga iz Simin Hana, treće ŠF Perfekt iz Srebrenika, dok je četvrto mjesto pripalo ekipi Proletera iz Slavinovića.

Fikret Suljkanović dodijelio je nagrade najboljim ekipama, ali i najboljem igraču Josipu Dabiću iz AC Atletic iz Orašja, kao i najboljem golmanu Ivoni Benković.

Kada je u pitanju kategorija U-9 najbolja ekipa je Pjetlić iz Tuzle, druga je Jedinstvo iz Ročevića, treće Rudanka Doboj a četvrto mjesto je ekipa Zvijezde iz Gradačca.

Za najboljeg igrača izabran je Kenan Vrabac iz pobjedničke ekipe, a najbolji golman je Marijan Maksimović iz Jedinstva. Nagrad eu ovoj kategoriji dodijelio je predsjednik ŠF “Respect” iz Kalesije Šefik Imamović.

On se zahvalio i načelniku Kalesije Seadu Džafiću za pomoć koju je pružio kako bi se ovaj turnir održao i kako bi kroz naš grad prodefilovalo na stotine mladih nogometaša, možda budućih reprezentativaca i kako bi iz Kalesije otišla još jedna pozitivna priča.

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map