Izabrano novo rukovodstvo Udruženja nezavisnih privrednika i intelektualaca Kalesija

Udruženje nezavisnih privrednika i intelektualaca općine Kalesija dobilo je novo rukovodstvo, nakon što je Sead Džafić, po preuzimanju pozicije načelnika općine Kalesija, podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka Udruženja.

Na redovnoj Skupštini za novog predsjednika Udruženja izabran je Mensur Hukić, direktor fabrike UNIS TOK, dok su potpredsjednici Kasim Selimović, privrednik i dr. Muhamed Omerović, univerzitetski profesor. Novi sekretar je magistar ekonomije Edin Glogić.

Novoizabrano rukovodstvo UNPIK je preuzelo obavezu da u narednom periodu radi na jačanju Udruženja, uvezivanju sa drugim privrednicima i sličnim udruženjima, priprema projekte i predlaže mjere kojima bi se poboljšao poslovni ambijent i osigurali uslovi za nova radna mjesta u Kalesiji.

Sead Džafić, načelnik općine Kalesija, je u svom obraćanju pozvao privrednike i intelektualce da rade na zajedništvu, s obzirom da je posljednjih godina, evidentna polarizacija poslovnih ljudi u Kalesiji. Naglasio je da kao općinski načelnik želi uspostaviti bližu saradnju sa poduzetnicima, koji stvaraju nove vrijednosti i da će im svakodnevno biti na raspolaganju. Također, pozvao je privrednike i intelektualce da osnuju savjetodavni odbor koji će općinskoj vlasti biti korektiv i ukazivati u kojem pravcu će se kretati u segmentu privrednog i ekonomskog razvoj.

Skupštini UNPIK prisustvovao je veliki broj kalesijskih privrednika i intelektualaca iz raznih oblasti, a pored izbora novog rukovodstva razmatran je Izvještaj o dosadašnjem radu i Program rada za naredni period.

 

 

 

Press općine Kalesija