Kalesijskim vatrogascima uručena donacija iz Švicarske

Vatrogasnoj jedinici Kalesija danas su uručena zaštitna vatrogasna odijela donirana od kolega iz Švicarske. Donaciju je dopremio i predao Seid Musić iz Đurđevika, zaposlen u Švicarskom gradu Appenzell, koji, ujedno, volonterski radi kao vatrogasac.

Ideja za donaciju kalesijskim vatrogascima došla je iz razgovora Musića sa prijateljima i komšijama koji su iz Kalesije a trenutno žive i rade u Appenzellu.

„Vatrogasnoj jedinici Kalesija danas smo donirali vatrogasna odijela, koja se mogu odmah koristiti u slučaju intervencija. Nadam se da će ova donacija biti od pomoći kogama u Kalesiji. Iz razgovora sa prijateljima i radnim kolegama iz Kalesije saznao sam da je Vatrogasna jedinica u Kalesiji skromno opremljena, a ova oprema, koju je koristila moja jedinica, je u jako dobrom stanju. Hvala načelniku Seadu Džafiću i komandiru Vatrogasne jedinice Fikretu Križevcu na prijemu i vjerujem da ćemo se i dalje viđati u ovakvim i sličnim prilikama“, kazao je Musić.

Općinski načelnik Sead Džafić je Seidu Musiću uručio zahvalnicu za donaciju i izrazio nadu da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu.

„Zaista se od srca zahvaljujem kalesijskom zetu Musiću koji je našao za shodno da kod svojih šefova izdejstvuje donaciju koja je za naše vatrogasce jako značajna. Danas smo dogovorili da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu“, rekao je načelnik Džafić.

Fikret Križevac, komandir Vatrogasne jedinice Kalesija se, također, zahvalio na donaciji koja će vatrogascima mnogo pomoći u narednim intervencijama.

„Ovom donacijom bit će opremljena kompletna Vatrogasna jedinica u Kalesiji. Donirana oprema će nam dobro doći u akcijama gašenja požara. Također, uz ovu opremu sigurnost vatrogasaca će se podići na jedan viši nivo“, naglasio je Križevac.