KP “Komunalac” od danas bogatiji za dva kamiona za odvoz smeća

Zahvaljujući projektu „Jačanje tehničkih kapaciteta za prikupljanje i odvoz otpada na području općine Kalesija“ koji je općinski načelnik Sead Džafić kandidovao prema Ministarstvu za prostorno uređenje i zaštitu oklice TK, danas je KP “Komunalac” bogatiji za dva kamiona za odvoz smeća ukupne vrijednosti 102.000 KM.

“Na ovaj način vlasnički udio Općine Kalesija u KP “Komunalac” će biti povećan, a ovo je jedan od dokaza da mi imamo saradnju sa većim nivoima vlasti. Ovim padaju u vodu i priče pojedinaca kako nećemo imati prohodnost jer je u Kalesiji nezavisni načelnik, vidite da to nije tako samo je bitno imati kvalitetan projekat. Ja se zaista trudim da što više sredstava obezbjedimo za našu lokalnu zajednicu kako bi svima bilo bolje”, rekao je općinski načelnik Sead Džafić.

On ističe da će sada radnici KP “Komunalac” biti ažurniji kada je u pitanju odvoz smeća i da nijedno naselje neće biti izostavljeno.

Direktor KP “Komunalac” Edis Mešić zahvalio se općinskom načelniku na poklonu koji je uručio ovom preduzeću, istakavši da će sada sa ova dva kamiona “Komunalac” imati šest, što će u konačnici značiti kvalitetnije obavljanje posla.

Direktor Mešić je pozvao i građane da dođu u KP “Komunalac” i potpišu ugovore o odvozu smeća, istakavši da će u narednim sedmicama biti na raspolaganju i kante za smeće koje će dobiti svaki od korisnika na području naše općine.