Načelnik Sead Džafić organizovao prijem za uspješne sportiste iz Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić danas je upriličio prijem za Husu Turića, prvaka Balkana u kik boksu, člana KBS „Golden team“ i Merimu Osmanović, članicu Udruženja „Osmijeh nade” Kalesija koja je, kao reprezentativac Specijalne olimpijade BIH na Zimskim olimpijskim igrama u Austriji, osvojila bronzanu medalju u alpskom skijanju u disciplinama slalom i veleslalom. Prijemu su prisustvovali i njihovi treneri Senad Osmanović, Kada Delić i Amira Halilović, kao predstavnik UG „Osmjeh nade“- Kalesija.

Načelnik Sead Džafić je Husi Turiću i Merimi Osmanović i njihovim trenerima uputio iskrene čestitke u povodu postignutih rezultata i obećao podršku u radu, kako bi u nastavku karijere još više napredovali.

„Kao načelnik općine zaista sam presretan čovjek kada vidim ovakvu mladost koja sa velikih takmičenja u Kalesiju donosi medalje. Svi mi Kalesijci trebamo biti ponosni na ovu djecu. Njihov rad i zalaganja ću uvijek podržavati lično i sredstvima iz općinskog budžeta“, kazao je načelnik Džafić.

Po rječima Kade Delić – Selimović medalje su ogledalo uspjeha i rada, a ono što posebno imponuje jeste da je Merima Osmanović imala prijem kod općinskog načelnika, koji je prepoznao i nagradio njen, ali i rad Udruženja „Osmjeh nade“.

„ Mi smo sa osvojenih 14 medalja na Specijalnoj olimpijadi pokazali da Bosna i Hercegovina ima dobre rezultate i dobre sportiste. Ovo je za nas velika čast, ali i obaveza da moramo daleko više raditi i unaprijediti svoj rad. Udruženje „Osmjeh nade“ pokazuje da postoji mogućnost napretka. Za dvije godine su već ljetne OI i već se okrećemo ka tom takmičenju. Iskreno se nadam da će ovakav vid pažnje i saradnje lokalne zajednice i naših udruženja poboljšati status osoba sa invaliditetom“, naglasila je Delić – Selimović.

Iako već godinama postižu zapažene rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni članovi KBS „Golden team“ rade u jako teškim prostornim uslovima, ističe trener Senad Osmanović.

„Huso Turić je sjajan sportista koji već godinama u Kalesiju donosi medalje sa državnih takmičenja, a evo sada je postao i prvak Balkana. Pored njega u klubu imamo još puno talentovane djece koja mogu biti jako uspješna i izvan granica BiH. Međutim, radimo u zaista teškim uslovima i potrebna nam je pomoć. Hvala načelniku Džafiću koji nas je primio i obećao rješenje ovog problema. Mi smo sada u dilemi šta dalje? Prostor u kojem smo radili je skoro uništen. Krenuli smo na rizik, zadužujemo se da opremimo prostor. Ne smijemo mnogo čekati na opremanje prostora jer već u aprilu i početkom maja imamo tri veoma jaka takmičenja, na kojima planiramo nastupiti. Imam obećanja načelnika da će se pomoći Husi Turiću, koji je četiri puta bio sportista godine općine Kalesija, ni sam ne znam koliko puta je bio prvak BiH. Dilema je sada da li on, iako ispunjava sve uslove, ide na Svjetsko prvenstvo? U kik boksu vrijede pravila da je svaki prvak države automatski i član reprezentacije, ali klubovi snose troškove za svog člana. Mi ta sredstva nemamo i jedino možemo vjerovati da će nas podržati općinski načelnik Sead Džafić“, rekao je Osmanović.

U znak zahvalnosti za postignute rezultate, načelnik Džafić je Husi Turiću i Merimi Osmanović dodijelio novčane nagrade, a njihovim trenerima skromne poklone.

S druge strane Kada Delić – Selimović je načelniku Džafiću predala poklon Specijalne olimpijade.