Slider otherpages

  • prirodni potencijali

  • Bogato kulturno-historijsko naslijeđe

Error: Only up to 6 widgets are supported in this layout. If you need more add your own layout.

Načelnik Sead Džafić predao projekat, IFAD Kalesiji odobrio 250.000 KM

Datum: 4.07.2017. 16:40

Međunarodni fond za poljoprivredni razvoj (IFAD) je Bosni i Hercegovini odobrio Projekat razvoja ruralnog poslovanja (RBDP), kao 6. IFAD Projekt za BiH, i osigurao sredstva za realizaciju istog. Među općinama koje su dobitnici sredstava je i Općina Kalesija, a načelnik Sead Džafić je u Sarajevu  Rifetu Džambegoviću zaduženom za IFAD projekte predao projekat izgradnje puta Vukovije-Krivača.

U pitanju su sredstva od 250.000 KM koja su dodijeljena Kalesiji. 

Ova sredstva će biti usmjerena u izgradnju puta Vukovije-Krivača što će u konačnici omogućiti lakši pristup privrednim društvima koja koriste ovu dionicu puta, a samim tim povećat će i mogućnost otvaranja novih poslovnih hala. 

Također za radove na ovoj dionicu puta sufinansijer će biti Vlada Tuzlanskog kantona koja je obećala novčana sredstva,  kao i privredna društva kojima je ova dionica puta neophodna. 

Na sastanku u Sarajevu prilikom predavanja projekta načelnik Sead Džafić je kazao da će radovi početi čim se steknu uslovi kako bi ova dionica bila završena što prije, ali je također istakao da će obaviti i razgovor sa vlasnicima firmi koje rade na ovom području o njihovom učešću i njihovoj pomoći. 

Kalesija u brojkama

Kalesija u brojkama

Općina Kalesija je smještena u Tuzlanskom kantonu u sjeveroistočnoj Bosni i Hercegovini, omeđena općinama Tuzla, Živinice, Sapna (FBiH), te opštinama Šekovići, Zvornik i Lopare (RS)

201

km2 Površina

36748

Stanovnika

22

Mjesne zajednice

Google map