Načelnik Sead Džafić sastao se sa direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj

Općinski načelnik Sead Džafić razgovarao je u petak u Sarajevu sa šefom Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH o realizaciji projekta izgradnje kanalizacione mreže na području naše općine.

Na sastanku je bilo riječi o potrebnim dozvolama i određenoj papirologiji kako bi se „krenulo“ u ovu priču, a općinski načelnik će kako je dogovoreno u narednim danima poslati i pismo namjere ka Evropskoj banci za razvoj i obnovu, kao i švedskoj humanitarnoj organizaciji SIDA koja je obećala sufinansirati izgradnju kanalizacione mreže.

Šef Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH, Ian Brown, pokazao je razumjevanje za sve potrebne aktivnosti i mjere u cilju implementacije ovoga projekta izgradnje kanalizacione mreže, te istakao i mogućnost obezbjeđivanja značajnih donatorskih sredstava u narednom periodu.

Na sastanku je bilo riječi i o projektu izgradnje gradske toplane u našoj općini, a sve u cilju zaštite životne sredine i očuvanju čistog zraka u Kalesiji, što je također dobro prihvaćeno od predstavnika EBRD-a.

Pored načelnika Džafića i Iana Browna sastanku su prisustvovali i savjetnik Fikret Suljkanović te Josip Polić koji je zadužen za projekte za teritorij BiH.