Načelnik Sead Džafić sastao se sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem

Sead Džafić načenik Kalesije boravio je u radnoj posjeti Gradu Zenici, gdje se sastao sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima, ali i saradnji u oblasti infrastrukture.

“Mi želimo da uspostavimo što bolje odnose sa gradovima i općinama u Bosni i Hercegovini. Svaki savjet, koji ide u pravcu novih zapošljavanja i stvaranja boljeg ambijenta za život naših sugrađana ćemo prihvatiti”, rekao je Sead Džafić nakon sastanka.

Zadovoljan sastankom bio je i gradonačelnik Fuad Kasumović koji je mišljenja da nezavisni načelnici pokazuju da znaju raditi i da dobijaju sve veću podršku građana u svojim projektima.

Na sastanku je bilo riječi o izgradnji infrastrukture posebno u oblasti puteva, jer je Zenica problem gužvi u svom gradu rješila kružnim tokovima a bilo je riječi i o zajedničkim nastupima Zenice i Kalesije ka IPA fondovima koji se tiču boljeg života građana.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je obećao da će čim prije doći u posjetu Kalesiji kako bi upoznao općinu o kojoj se u proteklih šest mjeseci govori u pozitivnom smislu.