Nakon višegodišnjeg čekanja, mještani Babajića dobili vodu

Mještani kalesijskog naselja Babajići danas su dobili vodu u svojim domovima. Svečanosti u ovom naselju prisustvovao je i općinski načelnik Sead Džafić.

Meni je žao što ranije Babajići nisu dobili vodu, zašto im to prethodna vlast nije odradila zaista mi nije poznato. Kada sam došao na funkciju načelnika oni su došli kod mene na razgovor i evo nakon osam mjeseci od tog sastanka 73 domaćinstva imaju vodu, kazao je načelnik Sead Džafić.

Jasmin Musić član Odbora za izgradnju vodovoda u Babajićima kazao je da su mještani presretni te se zahvalio načelniku Seadu Džafiću koji je ispuniosvoje dato obećanje da će vodu dobiti u 2017.godini.

Da imamo više ovakvih ljudi sigurno bi nam svima ovdje bilo bolje, istakao je Musić.

Predsjednik Vijeća MZ Tojšići Mujo Kadić mještanima je rekao da će u saradnji sa njima i u narednom periodu se realizirati određeni projekti u ovom naselju.

Halil Zulfić kao član Odbora za izgradnju vodovoda zahvalio se mještanima koji su učestvovali u projektu, ali i JP “Vodovod i kanalizacija” koji su odradili posao onako kako treba te načelniku bez čije pomoći ovo ne bi bilo izvodljivo.

On je kazao da su mještani Babajića dobili najbolji novogodišnji poklon, a to je voda.