U organizaciji FK Bosna održana “Plavo-bijela noć”

Sinoć je u organizaciji FK Bosna Kalesija održana sportska manifestacija pod nazivom “Plavo-bijela noć”. Riječ je o druženju nekadašnjih fudbalera Jedinstva, današnje Bosne kojem je prisustvovao i općinski načelnik Sead Džafić koji je dugogodišnji prijatelj i sponzor kluba.

Tokom manifestacije uručena su specijalna priznanja igračima iz prvih generacija, osnivačima kluba, sponzorima i prijateljima koji su ove godine podržali rad FK Bosna Kalesija. Prizanja su dobili nekadašnji igrači Jedinstva iz prvih generacija: Hazim Mustafić, Hasan Uščuplić, Gojko Riđošić, Izet Smajić, Halid Pjanić, Ismet Smajić i Stanislav Dukić – Ćane. FK Bosna Kalesija dodijelio je i specijalna priznanja osnivačima kluba među kojima su: Ismet Hadžić, Mujo Hodžić, Ismet Tubić, Miodrag Drmonjić, Milan Senić i Nenad Pelemiš.

Zuhdija Karić predsjednik FK Bosna Kalesija, načelniku Kalesije Seadu Džafiću uručio je Plaketu za sponzorstvo i pomoć FK Bosna u 2017.godini.

Prema riječima načelnika Džafića on će u skladu sa mogućnostima Budžeta pomagati sve sportske kolektive na području Kalesije, rekavši da je u 2018.godini planirano i više sredstava za sport.

On je pohvalio ovakav vid okupljanja i druženja.